Központi felvételi feladatsorok levezetett megoldással

Fontos lépcsőfok a továbbtanulóknak (4., 6. és 8. osztályosoknak) a központi írásbeli felvételi sikeres teljesítése. Habár a matematika az egyik legnagyobb mumus a nagy megmérettetés előtt állóknak, szerencsére ezen a helyzeten könnyen lehet javítani sok gyakorlással és odafigyeléssel, utána járással. 

A sikeres teljesítés érdekében erősen ajánlott megoldani a korábbi központi írásbeli feladatsorokat. A feladatok megoldása megfelelő gyakorlást jelent a felvételi vizsgára (pl.: megoldás időre: ezzel az idő “rövidsége” miatti stressz csökkenthető, kitapasztalható, hogy egy-egy feladat megoldására mennyi időt érdemes szánni, illetve maga a vizsgahelyzet miatti stressz is oldható), illetve megismerheted az egyes feladatrészeket, feladattípusokat. A feladatsorok arra is alkalmasak, hogy összegyűjtsd, mely témakörök fordulnak elő évről évre – ezeket érdemes jobban átnézni, érdemes kiegészítő feladatokat is megoldani. Érdemes továbbá rövid, egy-két oldalas összefoglalót írni az egyes témakörökről (képletek, kis kiegészítések), így bizonytalanság esetén egyszerűen elő lehet venni és alkalmazni lehet a leírtakat. Az oldalon megtalálod az elmúlt évek összes központi írásbeli felvételi feladatsorát (a pót alkalom feladatsorát is) hivatalos megoldásokkal. Az általunk készített feladatlevezetős megoldások a későbbiekben lesznek elérhetőek (a részletes kidolgozás sok időt vesz igénybe). 

Az alábbiakban osztályokra bontva töltöttük fel a feladatsorokat. Az osztályra kattintva külön oldalon jelennek meg a feladatsorok: bal oldalon a feladatsor, jobb oldalon a hozzá tartozó megoldás. Ha kérdésed van bármelyik feladattal vagy témakörrel kapcsolatban, keress valamelyik elérhetőségünkön vagy írj egy bejegyzést a Fórumba és segítünk!

8. osztályosoknak

6. osztályosoknak

4. osztályosoknak

Általános információkat az alábbi linken találhattok: Oktatási Hivatal tájékoztatója

Sok sikert kívánunk a feladatlapok megoldáshoz! 🙂