Matek érettségi, 2018. – érdemes már most elkezdeni a készülést?

A válasz: határozottan igen! Körülbelül 10 hónap múlva lesz esedékes a következő tavaszi matek érettségi, és a felkészülést már érdemes most elkezdeni azoknak, akik több tárgyból is érettségizni fognak.

matek érettségi 1

A középiskolai végzősöknek az utolsó tanév a tanulás mellett sok egyéb másról is szól: nem csak meg kell felelni az iskolai követelményeknek, hanem szalagavatóra is készülni kell, adott esetben felsőoktatási intézményt kell választani, ballagásra kell készülni és természetesen le is kell érettségizni.

Az érettségi előtt természetesen mindenki ideges, a diákok próbálnak minden tárgyból a legjobban teljesíteni, maximálisan felkészülni a nagy megmérettetésre. Sokszor a matek érettségi válik a legnagyobb mumussá.

Szeretnénk néhány tippet adni a sikeres felkészüléshez:

  • ahogy írtuk fentebb is, a felkészülést érdemes már hónapokkal a “nagy esemény” előtt elkezdeni, itt természetesen az iskolai felkészítésen felüli plusz tanulásra gondolunk.
  • ajánlott a fontosabb témaköröket pontokba szedni az átláthatóság miatt (egy későbbi cikkben összeszedjük a szerintünk legfontosabb témaköröket).
  • érdemes a régi füzeteket, jegyzeteket, könyveket elővenni és tanulmányozni, ha valamelyik témakör nem világos. 🙂
  • az interneten rengeteg segédanyag, feladat, teszt megtalálható, amelyek mindenki számára elérhetőek, érdemes ezekből csemegézni.
  • fontos beosztani az időnket, amit gyakorlással töltünk, nehogy egy nehezebb, több gyakorlást igénylő témakör kimaradjon.
  • ha bizonytalanok vagyunk a tudásunkban, érdemes egy magántanárt megkeresni és segítséget kérni.
  • az egyik legfontosabb javaslat a korábbi érettségi feladatsorok áttekintése/megoldása: még ha nem is kiszámítható egy érettségi, érdemes a feladatokat átnézni, hiszen mindig akad olyan feladattípus, ami szinte kivétel nélkül minden évben előfordult már. Érdemes próbaérettségit írni, így megtudjuk, mennyire férünk bele az időbe. A matek érettségi feladatsorokat itt is megtaláljátok: http://tutimatek.hu/onlinematek/matematika-erettsegi-feladatsorok/
  • nagyon fontos, hogy legyen akaraterőnk rendesen felkészülni, hiszen nem egy könnyű tantárgyról van szó! Még ha nem is minden nap, de 2-3 naponta oldjunk meg pár példát, és akkor nem lesz gond a nagy megmérettetésen!
  • érdemes már az érettségi előtt jobban megismerkedni a Négyjegyű függvénytáblázattal (mi hol található benne), hiszen az érettségin is használható és nagyon hasznos tud lenni, ha valami nem jut eszünkbe

Kérdés esetén keressetek bátran valamelyik elérhetőségünkön!