Könyvajánló: 77 logi-sztori

Róka Sándor 77 logi-sztori című könyvét szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani. Ahogy a címben is olvashatjátok, 77 logikai feladat vár arra, hogy megoldjátok őket! Aki viszont türelmetlen, és nem akar már tovább a gondolkodni, a könyv végén megtalálja a megoldásokat is. 🙂

Róka Sándor bevezetőjének egy részlete mindent elmond a könyvről: “A logi-sztorik olyan rejtvények, amelyek általában egy érdekes, a mindennapi élethez kötődő történet keretében mesélhetők el. Noha nem matematikai köntösben tálaljuk őket, a problémamegoldó képesség fejlesztésére jól használhatók.”

A könyvben többféle rejtvény-típus is megtalálható: akad könnyebb, nehezebb, bűnügyi rejtvény, logikai fejtörő. Mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

Egy példát is szeretnénk megmutatni:

“Kukucska Kelemen és felesége mindjárt az első sorban foglalt helyet a nyilvánlotto-484782_960_720os lottósorsoláson, és mindketten láthatóan nagyon izgatottak voltak. De amikor az első számot kihúzták, felcsillant a szemük. A másodiknál mosolyogva néztek egymásra, a harmadiknál boldogan szorongatták egymás kezét, s amikor vége volt a sorsolásnak, túláradó örömmel csókolták meg egymást, és elégedetten távozni készültek. Ekkor azonban egy férfi lépett eléjük, és tisztelettel mondta: – Nem kerülhette el a figyelmünket, hogy a mai sorsolás eredménye mit jelentett önöknek. Örülök, hogy hivatali minőségemben elsőnek gratulálhatok. – Gratulálni? – csodálkozott a férj. – Mihez? Nem nyertünk semmit. Minek örült annyira a házaspár, ha nem nyertek a sorsoláson?”

A 77 logi-sztori mindenkinek szól: kicsiknek, nagyoknak, rejtvényt és rejtélyt kedvelőknek, unatkozóknak, utazóknak, kihívást keresőknek, társaságnak. Hajrá! 🙂

Forrás: Róka Sándor: 77 logi-sztori